Schildersbedrijf Zeribi

T: 0252 - 52 57 69
M: 06 - 50 95 44 19
E: info@zeribi.nl

Project Keukenhof

Bron: De Hillegommer / Annemiek Cornelissen

Hillegom - Kamel Zeribi van het gelijknamige Hillegomse schildersbedrijf is nu al vijftien jaar werkzaam als schilder bij de Keukenhof, waar hij zowel het klein als groot onderhoud voor zijn rekening neemt. Je kan het zo gek niet bedenken of het is door Zeribi geschilderd, of het nu een paviljoen, bankje of brug is.

Zeribi is een all round schilder, die zijn opleiding heeft gevolgd en afgerond in Frankrijk. Met name de laatste weken heeft het hem heel wat inspanning gekost om het schilderwerk op tijd af te krijgen voor de opening. Zo moest hij de dinsdag voor de opening nog even rap een bruggetje schilderen voor het grote bezoek van Prins Willem Alexander.

In de loop der jaren heeft Zeribi elk paadje en weggetje in de Keukenhof leren kennen. Behendig rijdt hij met zijn bus en aanhanger door het park naar het volgende object dat hij onder handen moet nemen. De altijd goedgemutste schilder geeft een rondleiding en ondertussen heeft hij het wat druk om iedereen te groeten. "Ik ken echt iedereen hier en zij mij. De tuinmannen, het horecapersoneel, maar ook de bazen. Ik ben hier met name de weken voordat de Keukhof opent iedere dag. Daarvoor ben ik al maanden aan het werk om alle objecten op te leuken en een face lift te geven."

Alle paviljoens heeft Zeribi in de loop der jaren geschilderd. Hij laat ze allemaal zien, waaronder het Willem Alexander Paviljoen, het Beatrix Paviljoen en het Oranje Nassau Paviljoen. "Ik kan niets bedenken wat ik niet zou hebben geschilderd. De hoofdingang, de Molen, het beeld, echt alles. Het hele jaar ben ik ermee bezig. Zodra de Keukenhof weer dicht gaat begin ik weer. Alleen tijdens het seizoen kom ik er niet. Of er moet een calamiteit zijn en ze me bellen: dan kom ik meteen. Voor de opening moet alles er pico bello uitzien."

Volgens Zeribi is het niet altijd even gemakkelijk om aan het werk te kunnen en worden er allerlei hulpmiddelen ingeschakeld zoals steigers, hoogwerkers en spullen om de objecten te beschermen bij slecht weer. Uiteraard kan de schilder het niet allemaal alleen en roept hij dikwijls de hulp in van andere zelfstandige ondernemers of zelfstandige uitzendkrachten. "Ik werk meestal met dezelfde mensen, dan weet ik wat ik aan ze heb."

Zeribi werkt met speciale verf, die niet alleen van uitstekende kwaliteit is maar ook snel droogt. Dat is wel nodig als je je bedenkt dat net voor de opening een bruggetje moest worden geschilderd en dat het die dag goot van de regen. Zeribi heeft ruime ervaring als schilder. Hij heeft gewerkt in binnen en buitenland en werkt nu al vanaf 1979 als schilder. "Ik ben in 1979 in Frankrijk gaan studeren en heb deze studie in 1983 afgerond. Door mijn ervaring kan ik niet alleen snel werken, maar ook vakmanschap en kwaliteit brengen."

Vijftien jaar geleden begon Zeribi in de Keukenhof als schilder via een schildersbedrijf. Begin jaren negentig begon hij zijn eigen schildersbedrijf en kreeg hij het volledige onderhoud. De Hillegomse schilder is daar maar wat trots op. "Het is dichtbij huis en dat is alleen maar goed, want dan kan ik er meteen heen als ik gebeld wordt. Ik ben echt gehecht geraakt aan deze plek en de mensen die er werken. En zelf breng ik een kleurtje in het park, dus wat wil je nog meer."